Om oss

Lekaresällskapet i Kristinehamn bildades den 3 december 1985 och har sedan dess snart gjort 100 olika uppsättningar! Vi är ett amatörteatersällskapet med ett 30-tal medlemmar. Vi spelar allt mellan himmel och jord; komedier, barnteater, deckare, djupsinniga dramer , musikaler mm.

Sålunda har vi spelat pjäser av Shakespeare, Astrid Lindgren, Ray Cooney, Arthur Miller, Cecilia Torudd, Carin Mannheimer, Jonas Gardell, Max Frisch och många många fler.

Vi är en öppen förening, så här får alla vara med. Det handlar helt enkelt om att hitta en bra berättelse och att hitta rätt roll till rätt person.

Oftast håller vi till på Christinateatern, men det vi är mest kända för och där får vi mest publik är sommarteatrarna. Sedan 1997 har vi hållit på med att spela teater på sommaren. Vi har spelat ute vid Picassoudden här i Kristinehamn, vi har spelat på ön Saxholmen, vi har spelat på ett fartyg och i en villaträdgård och på en flotte i vår å Varnan. Intet är oss främmande.

Vill du vara med, så ta kontakt med oss. Vi behöver såväl skådespelare som människor som kan sy och bygga och hjälpa till med allt arbete runt omkring en uppsättning. Du är varmt välkommen.